Nå begynner det

I dag er det første gang August gjør noe for siste gang. I dag er det siste dag i barnehagen hans. For nå er det sommerferie, og til høsten er han “stor og skal gå i Gaia hver dag”, som vi har fortalt ham med jevne mellomrom utover våren. Det blir helt sikkert fint, og to andre gutter fra Hola skal også over til den samme barnehagen, og han har vært der før og kjenner både barn og voksne, og han kommer sikkert til å trives.

Men litt vemodig er det. For mammaen om ikke annet. Halvannet år er ikke mye for oss store, vet jeg, men for ham er det over halve livet. Vi kan den veien mellom barnehagen og hjemme så godt, både han og vi – vi vet hva som er i alle butikkvinduene, hvor det vokser syriner, hvor det er fortauskanter som er vanskelige å forsere med vogn, og hvor det er sikringsbokser med rustflekker som skal undersøkes. Vi kjenner etter hvert hele sortimentet i blomsterbutikken på hjørnet, og alle de ansatte i Prix-butikken der vi pleier å handle melk og middagsmat. August husker juletreet som stod foran Kampen kirke i vinter, og jeg husker hvordan han pleide å peke begeistret og lage “tikk-takk”-lyder hver gang han så klokken på kirketårnet, på vei både frem og tilbake, da han enda var for liten til å si ordet “klokke”.

Det var en liten milepæl da han begynte i barnehagen og fikk sin egen arena som vi foreldre bare tangerte fra utsiden. Nå har han allerede vokst fra den, sagt adjø til vennene som han har gått fra baby til liten gutt sammen med, og til de voksenpersonene i livet sitt han kjenner nest best. Nå er han i ferd med å lære, han også, at alt til syvende og sist er midlertidig.

Nå begynner det.

This entry was posted in August. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *