Bokmeme

Tagget av annetten. Jeg får vel gjøre som jeg blir bedt om.

1) Hvor mange bøker eier du?
Vi har felleseie, og bøker måles i overfylte hyllemeter, men anslagsvis tusen, kanskje? Pluss tegneserier og oppslagsverker, selvsagt.

2) Hvilken bok var den siste du kjøpte?
Er inne i en periode der jeg prøver å lese bøker jeg har kjøpt uten å lese tidligere, så jeg kjøper ikke så mange nå om dagen. Det siste jeg kjøpte var helt sikkert noe til August; enten Den store Pulverheks-boka eller Ruffen og det mystiske hullet (husker ikke hvilken som var sist).

3) Hvilken bok var den siste du leste?
Slikt står i margen til venstre her. Men i tilfelle man ikke gidder flytte blikket: The Antipope (Robert Rankin). (Det vil si, veldig strengt tatt så har jeg lest Karius og Baktus, Ruffen, sjøormen som ikke kunne svømme og Barnas dag i Bakkebygrenda opptil flere ganger etter at The Antipope ble fullført.)

4) Nevn fem bøker som betyr mye for deg, og som du har lest mer enn tre ganger.
Må de både bety mye for meg og ha blitt lest mer enn tre ganger, altså? Ehm. OK da.

Lord of the Rings (J. R. R. Tolkien)
Sandman (Neil Gaiman)
Hvem skal trøste knøttet? (Tove Jansson, gjendiktet av André Bjerke, og nå tror jeg jeg kan den utenat.)
Egypteren Sinuhe (Mika Waltari)
kykelipi (Jan Erik Vold)

5) Oppfordre fem personer til å fylle ut denne i sin blogg:
Jeg tror ikke jeg kjenner fem personer som har norsk blogg og enda ikke har gjort dette (eller blitt tagget av noen andre). Men hvis noen leser dette og har lyst, kan de gjerne få en blanko-invitasjon. :) Eventuelt kan jeg oppfordre lesende, men ikke bloggende bekjente (dere vet hvem dere er) til å bruke kommentarfeltet mitt.

This entry was posted in litteratur, meme. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *