Ekstasens uutgrunnelige smil

Alle har selvsagt lest saken om fluortablettene. Visstnok skal svenske skoleelever ha blitt lurt til å kjøpe fluortabletter i den tro at det var ecstasy, og Alpharma tar selvsagt ansvar og sørger for å endre utseendet på tablettene så slikt ikke skal forekomme mer. Dermed forsvinner enda ett av vår barndoms kjente og kjære ikoner.

Den mest nærliggende innskytelsen, og den vanligste kommentaren jeg har hørt, er selvsagt at det måtte være mye bedre å endre utseendet på ecstasy-tablettene. (Kan vi ikke bare forby produsentene å bruke smilefjes på dem? Ja, og så forby lovbrudd generelt, med det samme vi holder på?)

Men jeg vet ikke, jeg. Er virkelig problemet her at fluortablettene har smilefjes? Blir det faktum at svenske skolebarn forsøker å kjøpe ecstasy av medelever mindre problematisk hvis vi fjerner en av måtene de kan bli svindlet på? Hadde det ikke, strengt tatt, vært bedre å la fluorselgerne holde på? Ikke bare ville kjøperne unngå potensielle langtidsskader på serotoninreseptorene sine, men de ville kanskje få bedre tenner også.

Jeg stemmer for en annen løsning: Alle produsenter av vitaminpiller, trankapsler, fibertilskudd, ølgjær, ginseng, hvitløkspiller og jerntabletter setter seg sammen og klekker ut en handlingsplan for produkter som ligner mest mulig på kjente, populære narkotiske stoffer. Vi kommer til å få den sunneste og friskeste ungdomsgenerasjonen i manns minne.

This entry was posted in rants. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *