Halvgått ferie er også ferie

Nærmere to uker ut i ferien våger jeg meg på en aldri så liten (ok da, gudsjammerlig lang og kjedelig) “status så langt”-rapport.

1. Jeg var, ved inngangen til ferien, engstelig for om jeg ville være i stand til å la være å tenke på jobben. Dette viste seg å være en bekymring like grunnløs som de fleste andre man sliter med.
2. Flyturen til Trondheim kan forkortes virtuelt ved hjelp av koppholderne på seteryggene foran. Det var nemlig akkurat passe underholdende for nittenmånedringen å flytte vannflasken min mellom disse til at han fant seg i å bli tvangsholdt på fanget i en time (som er bortimot en time lenger enn han vanligvis finner seg i).
3. Markjordbær er godt. Veldig godt.
4. Morsinstinktet er den eneste naturkraften sterk nok til å få meg til å plukke markjordbær for andres enn min egen konsumpsjon. (“Pukle jo’bæ! Mere jo’bæ! Mamma! Hente!”)
5. Ingen drar til Trøndelag for godværets skyld. I hvert fall ingen som har bodd der før.
6. Lille – så langt navnløse – niese (velkommen til deg!) har allerede vist sympatisk innstilling ved å komme ti dager før termin så vi rakk å hilse på henne før vi forlot trønderstaden igjen. Way to go!
7. Hvis noen tror at omsorg overfor dukkebarn er et typisk jentefenomen, kontrer jeg med lille August som, etter å ha bredt dynen over sin tantes gamle dukke Per i dukkesengen, la seg ned ved siden av sengen og sang lavt (og nesten rent) “So lo, tippetå …”.
8. Fordelen med flyavganger før syv er at poden faktisk for en gangs skyld var mer trøtt enn oss og derfor helt uoppfordret la seg ned på tvers av fangene våre og anmodet om “bysse bebi”, hvorpå han sov som en stein til vi var vel inne i ankomsthallen.
9. Det er imidlertid også den eneste fordelen.
10. Flyturen til London kan forkortes virtuelt dersom man, etter å for andre dag på rad ha forlatt huset klokken seks for å reise av gårde, sover som to steiner fra avgang til landing. Kun avbrutt av matservering.
11. Monopole Hotel viste seg å være et funn: Fem minutters gange fra Paddington (som er 15 min. unna Heathrow med ekspresstog), ett minutt unna bussholdeplass, hyggelig innehaver, eget bad, engelsk frokost inkludert, rent rom og sengetøy, £42 pr. natt. Ulempene – litt smal (queen-size) seng og en del trafikkstøy (som jeg er totalt immun mot etter noen år med soveromsvindu mot Kjølberggata) – trekker ikke IMO vesentlig ned. Kan anbefales.
12. London er stort.
13. Tate Modern er verdt turen. Alene.
14. Asfalt er hardt.
15. Saatchi er morsomt. London Eye er en overpriset turistfelle, men utsikten er fin og både kapselen og selve hjulet er flott designet. Wagamama lager og serverer gode nudler veldig raskt og ikke altfor dyrt. Hamley’s har utrolig mange leker, Fortnum&Mason har en bedøvende matavdeling, klokkene til John Harrison i observatoriet i Greenwich er vakre og imponerende, og å sitte øverst og forrest i en to-etasjes Londonbuss som kjører rundt omkring i altfor smale gater med idiosynkratisk arkitektur rundt er morsomt nok til at vi ikke en gang ble sure den dagen vi tok den i feil retning og ikke oppdaget det før det var gått en halv time.
16. Vi måtte kjøpe en ny bag for å få med oss hjem det vi hadde shoppet. Det måtte vi forrige gang også.
17. Waterstone’s ved Piccadilly er en svært tiltalende bokhandel. Med ni etasjer.
18. Selv gode, dyre, stødige, inngåtte joggesko med ordentlige såler må gi tapt overfor pkt. 12-17 når det gjelder å forhindre gnagsår og generelt verkende føtter.
19. En barnefri langhelg er uproblematisk for både oss og barnet og – ikke minst – for besteforeldrene, som reiste til Oslo ens ærend for å passe enearvingen. Jeg tror de hadde det minst like hyggelig sammen som vi.
20. Barn på ett og et halvt år får faktisk merkbart bedre diksjon på fire dager. Jeg lurer på hvor dette skal ende.
21. Denne boken er like bra som for tredve år siden.
22. Ved å dra en dag på jobb midt i ferien får man både gjort en hel del og innkassert masse goodwill fra kolleger og sjefer.
23. Man skal generelt være forsiktig med å påberope seg mer unike eller interessante barn enn andre på sin alder. Men jeg mistenker likevel at “Bygge næshorn!” er et ganske originalt innslag på listen over krav som fremsettes i tide og utide for, for eksempel, å forsøke å utsette leggingen.
24. Jeg tror jeg kunne trives med å jobbe én dag i uken. Eller i alle fall en dag annenhver uke.
25. En gutt som i over en uke eksemplarisk har lagt seg for å sove formiddagsluren sin på farmors oppfordring, kan, etter at farmor har reist, i stedet bruke halvannen time på å hyle og skrike og forlange alle mulige og umulige ting han er i stand til å komme på (jf. for eksempel pkt. 23), selv om han er så trøtt at han ser dobbelt.

This entry was posted in bilder, reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *