Sommerdag på Tøyen

Annen pinsedag og strålende sol, rusletur i Botanisk hage der det i tillegg til mer eller mindre eksotiske kultiverte plantevekster også er ender, smørblomster og et skogholt av høye furuer som halvannetåringen er frydefullt hvinende begeistret over å være “ninni” og lete etter “vonler” [kongler]. Kafeen på Munch-museet var utsolgt for is, men Narvesen på t-banestasjonen kunne avhjelpe, og vi satte oss ved nærmeste lekeplass og mumset pinneis (eksperimentet falt ikke helt heldig ut; jeg tror empirien viser at kjeksis gir marginalt mindre søl). Deretter fant vi voksne ut at en utepils var påkrevet, så da havnet vi på Darbar på Enerhaugen. Mens vi byttet på å følge poden over veien, for å se på fontenen og kravle rundt på lekeplassen (og omvendt), ble vi ganske sultne og endte opp med å spise middag der også.

På hjemveien gikk husbond innom Bunnpris for å kjøpe brød, og jeg ble stående utenfor og diskutere omgivelsene med August, som var strålende fornøyd med magen full av ris, nan og kylling korma, avrundet med noen slurker chai. Vi var enige om at det var både “æple”, “bæle” og “appis” i kassene utenfor Bunnpris, vi snakket om en hund som gikk forbi og vinket “adee” da den forsvant oppover Sigurds gate. Plutselig utbryter poden “Apa!”. “Hva sier du?” sier jeg forvirret. “Apa!” sier han like bestemt. “Ape?” sier jeg, “Hvor da?” “Dææ!” sier han fornøyd og peker. Jeg snur meg mot den store BMW-en som står parkert rett bak meg. På det nedrullede førervinduet ligger en gyldenbrun, kraftig behåret mannsarm. Poden gliser triumferende. Jeg greier å holde meg alvorlig til vi har gått hjemover.

This entry was posted in August. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *