Så gjør vi så når vi vasker vårt tøy

Ikke en gang Bibelen sier noe om at man skal stole på sine naboer (man skal riktignok elske dem, i hvert fall hvis man er engelskspråklig, og det kan være vanskelig nok når det gjelder den sorten som helt egenhendig har oppfunnet en ny musikkgenre/spilleteknikk, av husbond omsvøpsløst døpt “mongogitar”, men det er en annen historie). Og alle som har brukt et felles vaskerom vet at det er noe med disse stedene som gjør at vanligvis tilsynelatende ærlige og oppegående mennesker bare benytte seg av manglende kameraovervåkning og stjele vaskepulver fra naboen.

Nå er vi i den heldige situasjon at kjellerboden vår a) er like ved inngangen til vaskerommet, b) inneholder vaskemiddel, vaskeball etc. (ettersom vi er late og ønsker slippe bære slikt opp og ned til stadighet) og c) har ødelagt dør og lås (som følge av et utvalg mindre intelligente innbruddstyver som i første runde ødela låsen og stjal en halvtom flaske white spirit, og i andre runde ikke la merke til at låsen allerede var ødelagt og derfor ødela døren for å komme inn i boden og konstatere at det ikke var noe igjen der av interesse for deres demografi). Spørsmålet om hva alt dette medfører for vaskepulverbeholdningen vår overlates til leseren som en øvelse.

Så mitt spørsmål til eventuelle lesere er, ganske enkelt og naturlig nok, som følger: Hva kan man blande i vaskepulver som ikke ser altfor mye ut som noe annet enn vaskepulver, og som ødelegger (eller misfarger) klær, men ikke har negativ innvirkning på vaskemaskinen? Vi har allerede kommet frem til noen opplagte forslag: tøyfargemiddel (gjerne i hvitvaskemiddelpakken), eller sterkt blekemiddel (fortrinnsvis i pakken merket med Neutral Color). Andre kreative forslag mottas med takk. (Joda, vi har vært inne på tanken om å reparere døren. Problemet med den planen er bare at reparasjonen neppe varer lenger enn til neste runde innbruddstyver har vært innom.)

This entry was posted in rants. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *