Sic transit

Erichsen på Nordre er en kafe jeg har mange gode minner fra, og den har lange tradisjoner når det gjelder konditorkunst og hyggelig kafekultur. Desto tristere er det å oppleve servicenivået vi ble utsatt for i forrige uke. Strålende solskinn i Trondheim jager både turister og fastboende ut på utekafeene, men vi var heldige og fikk ganske raskt et stort bord som barnevognene kunne stå ved siden av. Servering viste seg å ikke være like enkelt. Inne i halvmørket stod mer eller mindre tålmodige kafegjester i sneglekø frem mot en enslig stakkar bak disken. Han gjorde forsåvidt sitt beste og var flink og hyggelig, men det er begrenset hvor raskt man kan ekspedere når man er den eneste til å besvare spørsmål, ta mot bestillinger, lage kaffedrikker, levere ut mat, ta mot betaling, administrere varmmat, og hente gafler og servietter når det er tomt.

Langt over en halv time tok det å komme seg frem til kassen og få en kopp kaffe og en softis. Småbarna som måtte sitte ute og vente, og ikke er gamle nok til å forstå kompliserte setninger som “mamma kommer snart” (eller, for den saks skyld, metafysiske begreper som “snart”) var særdeles uimponert. Det var vi mer aldersstegne også. Det synes underlig at etablissementets ansvarlige myndigheter forestiller seg at man kan leve i ubegrenset tid bare på et tradisjonstungt navn og god beliggenhet. Bakklandet kryr av hyggelige små steder som er mer enn villige til å servere kaffetørste småbarnsforeldre, og på Solsiden står utekafebordene like tett som på Aker Brygge på solskinnsdager.

Det ville vært morsomt å forklare dette med at vedkommende som hadde ansvaret for kundebehandlingstaktikken til Trondheim Trafikkselskap (her er en underholdende og meget treffende beskrivelse av hvordan den pleide å fungere) nå har blitt ansatt hos Erichsen. Men det er nok dessverre ren ønsketenkning å innbille seg at det bare finnes én slik person i byen.

This entry was posted in rants, reise. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *