Blodrød julefilm

Nylig tilbake fra en tur på kino – Guillermo del Toros Crimson Peak, som jeg trodde var tatt av plakaten, men som plutselig dukket opp igjen.

Crimson-peak-Movie-2015aaa1

Både del Toro og Tom Hiddleston er navn som kan få meg til å se en film uten å vite mer om den; denne gangen hadde jeg fått en anbefaling fra en venninne som lød slik:

Som sachertorte.
Veldig stas, ikke overraskende, men mektig på grensen til overveldende.

Og det var vel litt min oppfatning også. Ekstremt lite subtilt, i alle fall! Blodrød leire, blodrøde spøkelser, blodrøde rubiner og, ikke minst, blodrødt blod. Teaser-traileren kler absolutt coverversjonen av Nick Caves Red Right Hand:

Subtilitet er som kjent oppskrytt, særlig nå i julen. Man kunne kanskje ønsket seg litt strammere historie og litt mer intern logikk (og litt bedre skuespillere som ikke heter Tom Hiddleston, som mannen formulerte det) – men gud bedre, det aldeles fantastiske huset var verdt billettprisen alene! Og Hiddleston på sitt aller mest overnaturlig vakre er nesten nok til at man skjønner at han driver ellers presumptivt oppegående kvinner fra både vett og forstand. (Den mannen fortjener en Oscar for beste spesialeffekt snart.)

This entry was posted in film/TV, kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *