Eksotisk botanikk i nærområdet

Det var ikke det helt beste været i dag, så vi ble enige om en rusletur i nærområdet i stedet for å dra til Sognsvann, som var den opprinnelige planen. Vi gikk først opp til Tøyenbadet og litt rundt omkring der med en lang omvei som etter hvert førte oss til Botanisk hage. Der oppdaget vi et oppslag som var interessant.

Eksotiske frukter er jo noe man ser til daglig i butikkene rundt omkring der vi bor, og å gro frem planter fra ulike frø i vinduskarmen er en morsom øvelse når man har solfylte vinduer, men ingen hage eller balkong.

Så vi gikk til Palmehuset, der det var ganske mange andre folk. Og det var en virkelig flott utstilling, eller workshop, eller hva man skal kalle det. Mengder av eksotisk frukt, gruppert etter opprinnelsesverdensdel, omgitt av små og store planter som var dyrket frem av frø fra slike.

Det var to botanikere til stede, som fortalte om fruktene og kom med dyrkingstips. Man fikk smake på frukten og plukke ut sine egne frø hvis man ville, og så stod det jord, blomsterpotter og merkelapper fremme, så man kunne plante og ta med seg dem man hadde lyst til å prøve å dyrke frem selv.

August valgte seg daddel (som han liker), og jeg plukket ut granateple og pasjonsfrukt (fordi plantene var pene og hørtes relativt enkle ut å få til), og vi plantet frø i tre potter som han skrev merkelapper til, og nå har vi tre små potter stående ved siden av det etter hvert ganske pene sitrontreet som har vokst opp på litt over to år fra selvplantede sitronkjerner.

This entry was posted in August, bilder, kultur. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *